perjantai 5. joulukuuta 2014

Kastanjat

  Kuumat kastanjat ovat täällä suurta herkkua,
näin joulun alla.
Kadulla kastanjanmyyjät paahtavat niitä pannuillaan,
maku muuttuu makeahkoksi ja pähkinämäiseksi.
Paahdettujen kastanjoiden tuoksu houkuttaa ostamaan,
kahdella eurolla saa ison tötteröllisen.
Kastanjaan tehdään viilto ennen paahtamista,
nämä ovat juuri valmistuneet herkuteltaviksi.
Kastanjalla on kaksi kuorta, ulkokuori on kova ja
 sisällä on ohut kalvomainen kuori,
sisältä syödään kermanvärinen liha.
Koostumus muistuttaa paistettua perunaa.
Syödään kuumana tällaisenaan (halutessaan esim. sitruunavoin kera)
 tai käytetään suolaisissa ja makeissa resepteissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti